Välkommen till Kistavädret!

Kistavädret startade i början av 2002 som ett experiment och mest för mitt eget nöjes skull och jag kunde aldrig föreställa mig att så många andra skulle vara intresserade av en liten enkel vädersida i Kista. Men med tiden har antalet besökare ständigt ökat (ca 120000 besökare) och jag har förstått att sidan uppskattats av både skärmflygare, fallskärmshoppare och motorcyklister samt svenskar i utlandet som vill veta hur vädret är hemma i Sverige. Det är smickrande men samtidigt en utmaning att få allting att fungera trots strömavbrott och nedisade vindmätare. Dessutom vore det kul med ny design och fler funktioner

Därför har jag nu flyttat Kistavädret till en ny server med ny adress (det är där du är nu) och dessutom har den fått ett nytt utseende och en del nya finesser. Bland nyheterna märks:

  • Bättre spågubbe? Han kollar både fukt, vind, tryck, sol, temperatur och geografi innan han ger sitt omdöme.
  • Långtidsprognos. Kistavädrets 6-dagarsprognos på många språk för både mobil och i datorn är en uppskattad tjänst
  • Realtidsväder. Kallas Kistavädret live och ger en mer grafisk presentation som uppdateras var fjärde sekund. Tips! Starta i eget fönster och tryck på F11.
  • Kistavädret i mobilen! Något många har frågat efter, du kan nu få din väderinformation med hjälp av en enkel wap-telefon eller modern internet-telefon.
  • Sol och UV-mätning. Ozonhål, UV-strålning och hudcancer diskuteras mycket. Kolla aktuellt UV-index på badstranden med din mobil!
  • Kistahimlen! En webbkamera är riktad mot Kista Science Tower och visar aktuell himmel var 10 sekund.

Andra saker är på gång och införs vartefter. Allt fungerar kanske inte helt klockrent än men det blir bättre vartefter... Tips och synpunkter mottas också mycket tacksamt.

Soliga hälsningar /Bengt

Mer info kommer ....

Startsidan (med ramar)